Det jobbes på spreng for å få på plass en god lønnsstøtteordning

Publisert

Tre betalingskort

Illustrasjonsfoto: En lønnsstøtteordning for å unngå permitteringer er det viktigste for reiselivsbedriftene nå.

På fredag ble det kjent at regjeringen vil utarbeide en lønnsstøtteordning. NHO Reiseliv har jobbet intenst i helgen med innspill til hvordan ordningen bør være.

Kristin Krohn Devold, administrerende direktør i NHO Reiseliv, sier at det er viktig at lønnsstøtteordningen er treffsikker og kraftfull nok. Foto: Per Sollerman.

– NHO Reiseliv er, sammen med NHO, i løpende kontakt med Finansdepartementet om sentrale spørsmål knyttet til en lønnsstøtteordning og innretningen av denne. Det er viktig at ordningen er treffsikker og kraftfull nok, og samtidig ikke ekskluderer bedrifter som nå utrykker sterk fortvilelse over situasjonen og som har et sterkt behov for å holde på sine ansatte, sier Kristin Krohn Devold, administrerende direktør i NHO Reiseliv. 

– 1 av 4 reiselivsbedrifter i Oslo har allerede permittert ansatte. Får vi lønnsstøtte på plass nå, vil bedriftene få flere virkemidler som gjør at færre trenger å gjennomføre permitteringer før jul, fortsetter Krohn Devold. 

Regjeringen har lyttet til NHO Reiselivs krav om lønnsstøtte.  

8 av 10 reiselivsbedrifter sier det kan bli aktuelt å permittere om kort tid  

NHO Reiselivs ferske medlemsundersøkelse, gjennomført blant 494 bedrifter 8. – 13. desember, viser følgende tall: 

  • 16 prosent av reiselivsbedrifter på landsbasis har permittert i løpet av de siste ukene. Tallene er høyest i Vestland(27 prosent) og i Oslo (24 prosent). 
  • 8 av 10 (79 prosent) på landsbasis svarer at det kan bli aktuelt å permittere ansatte om kort tid.
  • I Oslo svarer 96 prosent at det kan bli aktuelt å permittere om kort tid. Vestland(82 prosent), Rogaland (86 prosent) og Viken (85 prosent) er blant fylkene der en svært høy andel reiselivsbedrifter svarer at det kan bli aktuelt å permittere om kort tid. 

NHO Reiseliv mener regjeringen bør iverksette følgende støttetiltak.

– Mange har angst for å bli permittert

– Nå, rett før jul, sitter svært mange med angst for å bli permittert, sier presidenten i NHO Reiseliv. Hun ber regjeringen raskt få på plass en lønnsstøtteordning, for å unngå massepermitteringer før jul.

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post: