Matkulturprisen til Torill og Sven Erik Renaa

Publisert

Bilde av Sven Erik Renaa og Torill Renaa, vinnere av Matkulturprisen 2020. Foto: Tord Paulsen / Gladmat

Sven Erik Renaa og Torill Renaa er vinnere av Matkulturprisen 2020. Foto: Tord Paulsen / Gladmat.

Torill Renaa og Sven Erik Renaa er vinnere av Matkulturprisen 2020. De har i mange år vært aktive pådrivere og kunnskapsutviklere innen matfaget, og en foregangsbedrift i utvikling av servitør- og kokkelærlinger, sier juryen.

Torill Renaa og Sven Erik Renaa, som driver Re-naa restauranter, ble tildelt Matkulturprisen 2020 av ordføreren i Stavanger, Kari Nessa Nordtun under åpningen av Gladmatfestivalen 22. juli.

Aktive pådrivere for kunnskap og matkultur

Matkulturprisen deles ut av den franske restaurantforeningen Chaine des Rotisseurs Bailliage i samarbeid med Gladmatfestivalen i Stavanger, og hedrer rogalendinger som har bidratt til å fremme mat- og drikkekultur i fylket.

– Årets vinner har over flere år vært et fyrtårn, og en svært aktiv pådriver og kunnskapsutvikler av matfaget i regionen, gjennom fremme av høy faglig kvalitet og innsikt både for produsenter, fagmiljøer og publikum i vår region. De sto bak den første norske restauranten utenfor Oslo som fikk en stjerne i Guide Michelin, som senere ble utvidet til 2 stjerner, forteller juryen i sin begrunnelse. 

Juryen har bestått av Gisle Steffensen, Bailli Régional for Chaine des Rotisseurs, Anita Løyning, Oldermann for Kokkenes Mesterlaug Rogaland og Maren Skjelde, daglig leder i Gladmat.

Med hjerte for fremtidens kokker og servitører

Re-naa Restauranter ble medlem i  NHO Reiseliv i  2018, og har vært et aktivt medlem siden.  De var den første norske restauranten utenfor Oslo som fikk en stjerne i Guide Michelin. 

Torill og Sven Erik Renaa har utmerket seg gjennom å fremme matfaget og unge kokker og servitører over lang tid.  Lærlinger fra Re-naa restauranter har blant annet utmerket seg i toppsjiktet i NorgesCup for lærlinger i flere år.   Torill Renaa vant også Årets hederspris fra Rogaland Fylkeskommune i 2018- nettopp for sitt brennende engasjement for lærlinger. 

Utdanning og kompetanse

Flinke fagfolk er en forutsetting for at Norge fortsatt skal vokse som reiselivsdestinasjon. NHO Reiseliv arbeider strategisk og politisk for å sikre riktig og nok arbeidskraft til norsk reiselivsnæring.

Bruk koronakrisen til å ta utdanning

Snu krisen til noe positivt og skaff deg mer kompetanse. Nå har du som jobber i reiselivet mulighet til å ta etter- og videreutdanning gratis, også mens du er permittert.

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post: