NHO Reiseliv på valgkampturné

Publisert

Mennsker som står og snakker, og bygninger ved vannet. Foto.

Ålesund er bare ett av mange stopp på NHO Reiselivs valgkampturné i frem mot 11. september. Vi inviterer også til debatt i Fredrikstad, Trondheim, Bergen, Stavanger, Bodø, Alta, Arendal og en rekke flere steder. Du finner hele listen over arrangementer nedenfor.

NHO Reiseliv har en offensiv satsning inn mot kommunevalget, og har planlagt en rekke kommunevalgdebatter og politiske møter sommeren og høsten 2023.

NHO Reiseliv har lenge sagt at reiselivet er kommunens beste venn. Og vi opplever også en økende politisk og folkelig bevissthet rundt dette. Reiselivet bidrar til et større marked for et mangfold av tilbud som til sammen gjør lokalsamfunnene mer attraktive for både fastboende og besøkende. Tilbud som kollektivtransport, infrastruktur, kultur, handel, servering og andre opplevelser blir bedre på grunn av reiselivet.

NHO Reiselivs kommunevalgdebatter:

Utfordrer kommunepolitikerne 

mange steder i Norge er reiselivet en helt avgjørende bidragsyter til levende og attraktive lokalsamfunn. Derfor er det viktig at lokalpolitikerne er gode politikere for både eksisterende og kommende reiselivsbedrifter. NHO Reiseliv utfordrer kommunepolitikerne som skal velges for de neste fire årene til fremover å legge til rette for gode forhold for reiselivet fremover. 

For å få økt bevisthet om dette, har vi laget politiske drømmekapitler for reiselivet til både kommunevalget og fylkestingsvalget og sendt disse til alle partier. I disse drømmekapitlene finner politikerne en rekke punkter som de kan gjennomføre for å gjøre hverdagen enklere og mer forutsigbar for de mange reiselivsbedriftene rundt omkring i Norge.

Regulering av kommunens områder, forvaltning av alkoholpolitikken og samferdselen er eksempler som er med på å avgjøre både om en bedrift klarer å holde seg lønnsom og om flere vil satse på reiseliv i et område.

Les mer: Dette er kommunepolitikken vi ønsker oss 

Bør velge de politikerne som best legger til rette for reiselivet  

Reiselivsbedriftene betyr mye for trivselen til beboerne og økonomien til kommunen. Hvem vil vel bo i en kommune der det ikke skjer noe etter arbeidstid? Det er hoteller, restauranter, servering, kultur og uteliv som gjør et sted attraktivt å bo og besøke. NHO Reiseliv mener derfor at velgerne bør se til de partiene og politikere som best legger til rette for reiselivet på en god måte når de skal gjøre sitt valg denne høsten.  

Hvis du også er opptatt av å stemme på partier som satser på reiselivsbedriftene og kommunenes fremtid, vil vi gjerne hjelpe deg å innhente kunnskap om dette. Derfor leser vi partiprogrammer, utfordrer partiene på hva de mener, både skriftlig og i en rekke debatter rundt om i noen av de større reiselivskommunene.  

Har du spørsmål eller innspill? Spør gjerne:

Siste nytt

  1. Klart for meklingsinnspurt på Riksavtalen

    Fellesforbundet og NHO Reiseliv, og Parat og NHO Reiseliv, møtes lørdag 13. april klokken 10.00 for å ta fatt på meklingsinnspurten i tariffoppgjøret.

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post: