NHO Reiseliv gratulerer vinnerne av NM i kokkekunst

Publisert

Tre personer med stor sjekk smiler inn i kamera. Fotografi.

Vinner av NM i kokkekunst, Nils Flatmark og hans commis Maia Tingstad, begge fra Britannia Hotel, mottok sjekken på 30.000 kroner for førsteplassen av Erlend-Andre Iversen, distriktssjef for NHO Reiseliv i Trøndelag og Møre og Romsdal.

Nils Flatmark vant NM i Kokkekunst og Magne Gaut vant NM i servitørfaget i Trondheim. NHO Reiseliv Midt-Norge delte ut 100 000 kroner til de heldige vinnerne under Menymessa 2022.

Mann mottar stor sjekk på scene. Fotografi

Magne Gaut fra Le Bistro i Trondheim ble tildelt en sjekk på 30.000 kroner av Erlend-Andre Iversen, distriktssjef for NHO Reiseliv i Trøndelag og Møre og Romsdal for førsteplass i NM i servitørfaget.

Norske Kokkers Landsforening har i mer enn tretti år utviklet unge talenter gjennom NM i kokkekunst. Vinnerne av årets konkurranse er Nils Flatmark fra Britannia Hotel i Trondheim. 

Førsteplass i NM i servitørfaget gikk til Magne Gaut ved Le Bistro i Trondheim.

–  Hotell og restaurantbransjen har et skrikende behov for fagarbeidere og har hatt det over lengre tid, samtidig som rekrutteringen til utdanningsprogrammet restaurant- og matfag er fallende. Derfor ønsker vi i NHO Reiseliv å belønne den beste kokken og servitøren på dette Norges-Mesterskapet, sier Cathrine Stadsvik, hotelldirektør ved Comfort Hotel Park og regionstyreleder i NHO Reiseliv Midt-Norge.

100 000 i premiepenger

Det er disse flotte jentene og guttene som er fremtiden i vår bransje og det er disse som bør belønnes nå, slik at de kan skape magiske møter med gjesten i fremtiden og inspirere andre unge jenter og gutter til å ta det samme viktige karrierevalget, forsetter Stadsvik.  

NHO Reiseliv Midt Norge hadde æren av å overrekke pengepremiene til vinnerne i NM i kokkekunst og NM i servitørfaget under kråringen som fant sted torsdag 29. september. Førsteplass i begge konkurransene fikk 30 000 kroner. Andreplass fikk 15 000 kroner og vinnerne av tredjeplassen fikk alle 5 000 kroner hver. 

En blid dame som blir fotografert

NHO Reiseliv Midt-Norge ved regionstyreleder Cathrine Stadsvik var tilstede under mesterskapet og delte ut 100 000 kroner til vinnerne. Foto: Comfort Hotel Park, Lili Zaneta

Et viktig bidrag i rekrutteringsarbeidet  

Det å konkurrere gir økt motivasjon og læringsutbytte for hver enkelt, og er samtidig et viktig bidrag i rekrutteringsarbeidet til serveringsbransjen. I Trondheim jobber de svært godt med rekruttering til næringen, og mesterskapene vil derfor bidra til å styrke rekrutteringen til bransjen både i Trondheim, men også landet for øvrig. NHO Reiseliv gratulerer alle de dyktige vinnerne! sier Henrik Hamborg, politisk rådgiver på kompetanse og rekruttering i NHO Reiseliv. 

Bidrar til å skape innovasjon i kokkefaget 

–  Vinnere av NM i kokkekunst har uttrykt sin egen tids trender og bidratt til å skape innovasjon i kokkefaget. Konkurransene bidrar til mye positiv oppmerksomhet for kokkefaget. Det har for mange norske kokketalenter vært en viktig læringsarena og Norske Kokkers Landsforening er stolte over å ha bidratt med dette i mer enn 30 år, sier president Kim-Haavard Larsen. 

 

Bilder fra NM i kokkekunst og NM i servitørfaget 2022

Om NM i kokkekunst  

NM i kokkekunst 2022 arrangeres for 30. gang i Trondheim under storhusholdningsmessen MENY 2022.  Bent Stiansen var den første vinneren i 1990. Den gang jobbet han som kjøkkensjef på Hotel Refsnes Gods, Moss. Bare tre år senere vant han Bocuse d’Or i Lyon.

NM i kokkekunst har hatt mange vinnere, men bare en kokk har vunnet tre ganger på rad, og det er Trond Moi. De Norske Kokkelandslagenes manager Gunnar Hvarnes vant i 2006 og 2007.
NKL.no finnes informasjon om alle vinnere av NM i kokkekunst.

NM i kokkekunst 2022 arrangeres sammen med NM i servitørfaget.  

Siste nytt

  1. Klart for meklingsinnspurt på Riksavtalen

    Fellesforbundet og NHO Reiseliv, og Parat og NHO Reiseliv, møtes lørdag 13. april klokken 10.00 for å ta fatt på meklingsinnspurten i tariffoppgjøret.

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post: