NHO Reiseliv gratulerer vinnerne av NM i kokkekunst

Publisert

Tre personer med stor sjekk smiler inn i kamera. Fotografi.

Vinner av NM i kokkekunst, Nils Flatmark og hans commis Maia Tingstad, begge fra Britannia Hotel, mottok sjekken på 30.000 kroner for førsteplassen av Erlend-Andre Iversen, distriktssjef for NHO Reiseliv i Trøndelag og Møre og Romsdal.

Nils Flatmark vant NM i Kokkekunst og Magne Gaut vant NM i servitørfaget i Trondheim. NHO Reiseliv Midt-Norge delte ut 100 000 kroner til de heldige vinnerne under Menymessa 2022.

Mann mottar stor sjekk på scene. Fotografi

Magne Gaut fra Le Bistro i Trondheim ble tildelt en sjekk på 30.000 kroner av Erlend-Andre Iversen, distriktssjef for NHO Reiseliv i Trøndelag og Møre og Romsdal for førsteplass i NM i servitørfaget.

Norske Kokkers Landsforening har i mer enn tretti år utviklet unge talenter gjennom NM i kokkekunst. Vinnerne av årets konkurranse er Nils Flatmark fra Britannia Hotel i Trondheim. 

Førsteplass i NM i servitørfaget gikk til Magne Gaut ved Le Bistro i Trondheim.

–  Hotell og restaurantbransjen har et skrikende behov for fagarbeidere og har hatt det over lengre tid, samtidig som rekrutteringen til utdanningsprogrammet restaurant- og matfag er fallende. Derfor ønsker vi i NHO Reiseliv å belønne den beste kokken og servitøren på dette Norges-Mesterskapet, sier Cathrine Stadsvik, hotelldirektør ved Comfort Hotel Park og regionstyreleder i NHO Reiseliv Midt-Norge.

100 000 i premiepenger

Det er disse flotte jentene og guttene som er fremtiden i vår bransje og det er disse som bør belønnes nå, slik at de kan skape magiske møter med gjesten i fremtiden og inspirere andre unge jenter og gutter til å ta det samme viktige karrierevalget, forsetter Stadsvik.  

NHO Reiseliv Midt Norge hadde æren av å overrekke pengepremiene til vinnerne i NM i kokkekunst og NM i servitørfaget under kråringen som fant sted torsdag 29. september. Førsteplass i begge konkurransene fikk 30 000 kroner. Andreplass fikk 15 000 kroner og vinnerne av tredjeplassen fikk alle 5 000 kroner hver. 

En blid dame som blir fotografert

NHO Reiseliv Midt-Norge ved regionstyreleder Cathrine Stadsvik var tilstede under mesterskapet og delte ut 100 000 kroner til vinnerne. Foto: Comfort Hotel Park, Lili Zaneta

Et viktig bidrag i rekrutteringsarbeidet  

Det å konkurrere gir økt motivasjon og læringsutbytte for hver enkelt, og er samtidig et viktig bidrag i rekrutteringsarbeidet til serveringsbransjen. I Trondheim jobber de svært godt med rekruttering til næringen, og mesterskapene vil derfor bidra til å styrke rekrutteringen til bransjen både i Trondheim, men også landet for øvrig. NHO Reiseliv gratulerer alle de dyktige vinnerne! sier Henrik Hamborg, politisk rådgiver på kompetanse og rekruttering i NHO Reiseliv. 

Bidrar til å skape innovasjon i kokkefaget 

–  Vinnere av NM i kokkekunst har uttrykt sin egen tids trender og bidratt til å skape innovasjon i kokkefaget. Konkurransene bidrar til mye positiv oppmerksomhet for kokkefaget. Det har for mange norske kokketalenter vært en viktig læringsarena og Norske Kokkers Landsforening er stolte over å ha bidratt med dette i mer enn 30 år, sier president Kim-Haavard Larsen. 

 

Bilder fra NM i kokkekunst og NM i servitørfaget 2022

Om NM i kokkekunst  

NM i kokkekunst 2022 arrangeres for 30. gang i Trondheim under storhusholdningsmessen MENY 2022.  Bent Stiansen var den første vinneren i 1990. Den gang jobbet han som kjøkkensjef på Hotel Refsnes Gods, Moss. Bare tre år senere vant han Bocuse d’Or i Lyon.

NM i kokkekunst har hatt mange vinnere, men bare en kokk har vunnet tre ganger på rad, og det er Trond Moi. De Norske Kokkelandslagenes manager Gunnar Hvarnes vant i 2006 og 2007.
NKL.no finnes informasjon om alle vinnere av NM i kokkekunst.

NM i kokkekunst 2022 arrangeres sammen med NM i servitørfaget.  

Siste nytt

  1. Get Together med smak av Innlandet

    Get-together-samlingen under NHO Reiselivs årskonferanse på Hamar byr på det beste som Innlandet har å by på. På scenen kommer en stor musikalsk overraskelse. Dette vil du ikke gå glipp av!

  2. Gullgaffelen til Bent Stiansen

    Bent Stiansen hedres med Bocuse d'Or Norges ærespris for et sterkt livslangt engasjement for norsk gastronomikultur.

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post: