Disse skal kjempe om å bli Årets Kokk 2021

Publisert

Collage med protrettbilder av alle de fem kandidatene til årets kokk 2021.

Dette er kandidatene til Årets Kokk 2021. Øverst fra venstre: Aleksander Vartdal (foto: Stian Broch), Filip August Bendi (foto: Tom Haga) og Runa Kvendseth (foto: Henriette Heimdal). Nederst fra venstre: Håkon Solbakk (foto: William Lee-Wrigh) og Marius D. Kjelsrud (foto: Fredrik Ringe).

Aleksander Løkkeberg Vartdal, Filip August Bendi, Håkon Solbakk, Marius Dragsten Kjelsrud og Runa Kvendseth skal kjempe om å bli Årets kokk 2021. Konkurransen finner sted i Vulkan Arena 19. oktober. Vinneren blir Norges kandidat i Bocuse d’Or 2023 – verdens vanskeligste og mest prestisjefylte kokkekonkurranse.

Tom Victor Gausdal, faglig leder for Bocuse-akademiet. Foto: Anne Valeur.

– Dette er veldig spennende kandidater som har de beste forutsetningene til å vinne Årets kokk og oppnå pallplassering i Lyon. Innsendelsesoppgavene deres viste både faglig dyktighet, originalitet og kreativitet, og kandidatene har interessante tanker om utviklingen av kokkefaget. Jeg gleder meg til å se hvordan de hevder seg i Årets kokk-finalen i oktober, sier faglig leder for Bocuse-akademiet, Tom Victor Gausdal.

Kandidatene er vurdert på bakgrunn av en innsendelsesoppgave, hvor de ble bedt om å presentere tre personlige oppskrifter: En hovedrett bestående av storvilt og vinterlagret kål, en smårett med sild og potet og en ganefryd med skrei, lever, rogn og tang.

Tøft konkurranseuttak

Samtlige kandidater har bred konkurranseerfaring fra før; Filip August Bendi og Marius Dragsten Kjelsrud har begge deltatt i Årets kokk tidligere. Aleksander Løkkeberg Vartdal vant Årets unge kokk i 2019, og Runa Kvendseth var Håvard Werklands commis i Årets kokk 2019, samme år som Håkon Solbakk var coach for Øyvind Bøe Dalelv.

Dette er kandidatene til Årets Kokk 2021

Navn: Aleksander Løkkeberg Vartdal
Alder: 25 år
Nåværende stilling: Kjøkkensjef ved Happolati i Oslo

Navn: Filip August Bendi
Alder: 32 år
Nåværende stilling: Kreativ utvikler ved Hotel Bristol i Oslo

Navn: Håkon Solbakk
Alder: 29 år
Nåværende stilling: Kjøkkensjef ved Speilsalen i Trondheim

Navn: Marius Dragsten Kjelsrud
Alder: 27 år
Nåværende stilling: Kjøkkensjef ved Spiseriet i Stavanger

Navn: Runa Ailin Kvendseth
Alder: 23 år
Nåværende stilling: Kokk ved RE-NAA i Stavanger

– Årets kokk-konkurransen er et av verdens tøffeste uttak til Bocuse d’Or, og den som vinner har måttet jobbe knallhardt for å stå på toppen av pallen i Mathallen. I Norge er vi heldige som har så mange gode kokker å velge mellom, og vi er sikre på at de kandidatene vi har valgt ut blant søkerne, er de beste til å hevde seg i løpet mot både Årets kokk, og deretter Bocuse d’Or, sier Sven Erik Renaa, styreleder i det norske Bocuse-akademiet.

Det er Stiftelsen Norsk Gastronomi som arrangerer Årets kokk, og daglig leder Arne Sørvig er fornøyd med de fem kandidatene som slapp gjennom Akademiets nåløye.  

– Akademiet har valgt ut fem spennende kandidater som alle kan hevde seg internasjonalt. De siste årene har Stiftelsen Norsk Gastronomi jobbet litt ekstra med rekruttering av kvinnelige konkurransekokker og unge kokketalenter, og derfor er det ekstra gledelig å se at det denne gangen både er en kvinnelig kandidat, og at den første vinneren av Årets unge kokk er med blant finalistene. Det blir spennende å se hva denne gjengen presterer i Årets kokk i oktober.

Vinneren av Årets Kokk 2021, skal representere Norge i Bocuse d’Or Europe i 2022 og verdensfinalen i Lyon i 2023.

Se også:

Har du spørsmål eller innspill? Spør gjerne:

Et portrettbilde av en ansatt

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post: