Gastronomiens dag med bærekraft i sentrum

Publisert

Gastronomiens dag går av stabelen 18. juni, og markeres over hele matnasjonen Norge. Lenger nede i denne saken kan du laste ned bilder som du kan bruke for å promotere dagen ved din bedrift.

18. juni er det FNs dag for bærekraftig gastronomi. Sammen med toppkokker og Stiftelsen Norsk Gastronomi, oppfordrer vi alle med hjerte for mat til å markere dagen!

 Ved å bruke lokale, kortreiste råvarer er norske kokker og serveringssteder aktive pådrivere for bærekraft i alle ledd. Kokken har derfor en sentral rolle i det grønne skiftet.

Vi oppfordrer alle med hjerte for mat og bærekraft til å markere Gastronomiens dag sammen med oss, sier Kristin Krohn Devold.

– Bærekraft og uforglemmelige matopplevelser ligger til grunn for  hele serveringsbransjen. Gastronomiens dag 18. juni er  derfor en gylden anledning for å hylle gastronomien, kokken og kokkenes kompetanse innen bærekraft. Vi oppfordrer alle med hjerte for mat til å markere Gastronomiens dag sammen med oss, sier Kristin Krohn Devold.

Gastronomi for en bærekraftig fremtid

Dagen for bærekraftig gastronomi ble etablert av FN i 2016, og  markeres 18. juni hvert år. Resolusjonen anerkjenner gastronomi som et kulturelt uttrykk, og som viktig del av det kulturelle mangfoldet i verden. Den understreker også viktigheten av bærekraftig gastronomi for å nå FNs bærekraftsmål. Les mer om Dagen for bærekraftig gastronomi her.

– Ved å ta initiativ til å markere Gastronomiens dag, håper vi å sette i gang gode samtaler om gastronomi og bærekraft, om kokkenes rolle i det grønne skiftet, som vi mener på enda mer synlige måter kan ta ledertrøya på for å utvikle og fremme bærekraftige, sunne, naturlige, gode og ikke minst gledesfylte måltid, forklarer daglig leder i Stiftelsen Norsk Gastronomi, Arne Sørvig.

Bli med å markere Gastronomiens dag

En rekke kjente kokker står sammen med NHO Reiseliv og stiftelsen Norsk Gastronomi for å markere Gastronomiens dag 18. juni. Blant dem er  blant andre Norges Bocuse d'Or-håp Filip August Bendi, michelin-kokk Bent Stiansen, Bocuse bronze-vinner Christrian André Pettersen. 

Du finner videoer og innhold knyttet til gastronomiens dag under enmeknaggen #gastronomiensdag på Instagram.

– Vi oppfordrer alle med hjerte for bærekraftig gastronomi om å bruke denne taggen for å spre oppmerksomhet om Gastronomiens dag -  og å fremme det viktige arbeidet som norske kokker og serveringssteder gør hver eneste dag, oppfordrer Krohn Devold.

 

Har du spørsmål eller innspill? Spør gjerne:

Et portrettbilde av en ansatt

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post: