– Opp til Venstre å stoppe momsøkningen

Publisert

NHO Reiseliv-direktør Kristin Krohn Devold ber Venstre om ikke å gi seg i forhandlingene om reiselivsmomsen.

Arbeiderpartiet støtter økt reiselivsmoms i sitt alternative statsbudsjett. – Det meste er nå opp til Venstre, sier NHO Reiseliv-sjefen.

Etter at regjeringen gikk inn for en økning av reiselivsmomsen fra 10 til 12 prosent i statsbudsjettet for 2018, har NHO Reiseliv sammen med medlemsbedrifter møtt stortingspolitikere fra hele landet for å prøve å reversere forslaget.

Partiene Venstre, SV og Rødt har valgt å lytte til reiselivet og holder momssatsen på 10 prosent i sine alternative budsjetter. Senterpartiet har ikke presentert sitt budsjett, men signalene er at partiet går imot momsøkning.

Fra før er det klart at KrF støtter momsøkningen. Det gjør også Arbeiderpartiet i sitt alternative budsjett, som omtales av VG Nett torsdag ettermiddag. Dermed er det ikke flertall for å reversere momsøkningen for reiselivet.

Skal forhandle

NHO Reiseliv har sammen med medlemsbedrifter vært synlige i det offentlige ordskiftet om reiselivsmomsen.

– Alt håp er ikke ute, men Venstre har en krevende jobb foran seg med å få på plass et godt budsjettforlik som sparer reiselivet for en stor og skadelig ekstraregning. Det meste er nå egentlig opp til Venstre. Partiet har mulighet til å bevise at de spiller på lag med små og mellomstore bedrifter, som reiselivet består av, og ikke gi seg i forhandlingene om momssatsen, sier NHO Reiseliv-direktør Kristin Krohn Devold.

Hun retter en stor takk til medlemsbedrifter landet over som har kjempet mot momsøkningen.

50 prosent momsøkning på to år

– Det er reiselivsbedriftene som har skoen på, og de har sammen med oss lagt ned stor innsats i å forklare fylkesbenkene hvordan økt moms rammer en sysselsettingsnæring som reiselivet. Faktum er at 50 prosent momsøkning på to år svekker reiselivsbedriftenes evne til å bevare og skape arbeidsplasser, noe Norge trenger mer enn noen gang. Mange politikere har valgt å lytte til advarslene fra reiselivet, men dessverre ikke mange nok, sier Krohn Devold.

Finanskomiteen skal etter planen levere sin innstilling om statsbudsjettet torsdag 30. november. Debatten i Stortinget er 4. desember.

Se også:

Nyhetsbrev fra NHO Reiseliv

Nyhetsbrev fra NHO Reiseliv

NHO Reiseliv sender oppdateringer med siste nytt om situasjonen for norske reiselivsbedrifter. Meld deg på her.

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post:

 

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post: