Vellykkede rekrutteringsdager i øst og vest

Publisert

En sal med lysekroner, folk som sitter ved utstillingsbord og en ballongbue i bakgrunnen. Foto

Foto: NHO Reiseliv

I løpet av seks dager har NHO Reiseliv gjennomført Jobbsøkerdager i Bergen, Porsgrunn og Sandefjord i samarbeid med NAV og NHO. På rekrutteringsdagene ble flere jobbsøkere ansatt på dagen.

FORNØYD: – Det ble vellykkede rekrutteringsdager, oppsummerer Henrik Hamborg, politisk rådgiver innen kompetanse og rekruttering i NHO Reiseliv. Foto: Per Sollerman.

Tolv jobbsøkere har blitt tilbudt jobb på stedet, mens det har blitt kalt inn til cirka 180 annengangsintervjuer og prøvejobbinger etter gjennomførte rekrutteringsdager de siste to ukene i mars. 

— Det ble vellykkede rekrutteringsdager. Vi har fått inn mange gode tilbakemeldinger fra deltakerne som vi skal ta med oss videre, oppsummerer Henrik Hamborg, politisk rådgiver innen kompetanse og rekruttering i NHO Reiseliv. 

Stort kompetansebehov bremser fremtidsutsiktene  

Til tross for gjenåpning i januar, råder det kun forsiktig optimisme i reiselivet. En av årsakene til reservasjonen skyldes mangelen på ansatte. Med lav arbeidsledighet og færre utenlandske sesongarbeidere enn vanlig, er det viktig å skape møteplasser mellom bedrifter og dem som av ulike grunner står utenfor arbeidslivet.  

—  I dette arbeidet har derfor samarbeidet med NAV og regionapparatet vært viktig, sier Hamborg.  

—  Vi ønsker å nå ut til alle som kan la seg trigge av næringen vår, tidligere reiselivsansatte så vel som uerfarne, legger han til. 

Jobbsøkerdagen Bergen  

29. mars var 23 bedrifter fra Bergen og Hardanger klare for å møte om lag 170 forhåndspåmeldte arbeidssøkere i vestlandshovedstaden.  
 
En av dem var Angela Benedicte Mejia, HR-direktør i Cristal Management, som søkte både kokker, servitører og resepsjonister til sine virksomheter. Mejia var godt fornøyd med dagen. 

—  Dette var en fin arena med flere og lengre samtaler. Dessuten var det veldig nyttig å få møte kandidater vi nok ellers ikke ville møtt.  
 
Mejia hadde tre navn på sin "short list" for videre oppfølging.  

—  To av dem er tiltenkt stillinger som kjøkkenassistenter, mens den tredje kandidaten blir kalt inn på intervju som mellomleder hos oss for et større team, forteller Mejia fornøyd før hun pakker ned standen.  
 
Gjennom dagen ble ti personer tilbudt jobb, mens det inviteres til 92 annengangsintervjuer.  
 

MANGE JOBBMULIGHETER: Angela Benedicte Mejia, HR-direktør i Cristal Management, søkte både kokker, servitører og resepsjonister til sine virksomheter. Foto: NHO Reiseliv.

Rekrutteringsbehov også i Vestfold og Telemark 

Også i det viktige reiselivsfylket Vestfold og Telemark, har bedriftene behov for nyansettelser. Gjennom to rekrutteringsdager i Sandefjord og Porsgrunn deltok 29 bedrifter og om lag 250 jobbsøkere.  

Ifølge Hamborg var det et bredt spenn blant bedriftene. 

— Her deltok alt fra hoteller, restauranter, utesteder, kanalbåtene Victoria og Henrik Ibsen, DNT-hytter og opplæringskontorer. Allsidige stillinger med tanke på oppgaver og geografi, gjorde disse eventene ekstra interessante, sier Hamborg.  

Ansatte en person seks minutter etter åpning 

I Porsgrunn gikk det kun seks minutter før første deltaker ble tilbudt jobb.  

Ragnhild Runningen gjorde et godt inntrykk på arbeidsgiverne fra restaurantkjeden Pincho Nation, Carl Martin Byman og Daniel Christensen.  

—  Dette er veldig moro, og for et treff allerede på første kandidat, sier Christensen.  

I løpet av én time hadde Pincho Nation allerede fire kandidater for annengangsintervju og prøvejobbing. Også Runningen var fornøyd etter Jobbsøkerdagen. 

—  Så vanvittig moro! Dette hadde jeg aldri forestilt meg, sier hun. 

FÅ MINUTTER: I Porsgrunn gikk det kun seks minutter før første deltaker ble tilbudt jobb. Ragnhild Runningen fikk jobb på seks minutter. Her intervjues hun av en journalist fra Telemarksavisa. Foto: NHO Reiseliv. Foto: NHO Reiseliv


Den endelige oversikten av treff mellom arbeidsgivere og jobbsøkere foreligger ikke, men ifølge Kamilla Hansen Bø, markedskontakt i NAV Porsgrunn, er tallene lovende. 

—  To jobbsøkere ble tilbudt jobb på dagen, mens det blir kalt inn til cirka 90 annengangsintervjuer, sier Hansen Bø. 

Fornøyde medlemmer og jobbsøkere 

De umiddelbare tilbakemeldingene fra Jobbsøkerdagene, var at både medlemmer og arbeidssøkere var fornøyd.  

Silje Sandnes, HR-ansvarlig hos Bien Restauranter i Bergen var tydelig:  

—  Dette var helt klart terningkast 6! Dette gjør vi gjerne igjen.  

Henrik Hamborg i NHO Reiseliv synes det er hyggelig å høre at medlemmene er fornøyde og at de kan ha fått opptil flere nyansettelser. 

—  Nå skal vi gjøre en grundig evaluering, både internt, med NAV og ikke minst blant medlemmene våre, før vi avgjør om vi skal gjennomføre flere Jobbsøkerdager, avslutter Hamborg.  

Har du spørsmål eller innspill? Spør gjerne:

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post: