Høringssvar: Reell rett til å fullføre videregående skole

NHO Reiseliv støtter forslaget der regjeringen bes om å iverksette tiltak og fremme forslag som sikrer at voksne som ikke har fullført videregående opplæring, gis en reell rett til fullføring av videregående skole.

Følgende høringssvar ble sendt Utdanningskomiteen 20. oktober 2022, og redegjør for NHO Reiselivs innspill til Representantforslag 274 S, om "å iverksette tiltak og fremme forslag som sikrer at voksne som ikke har fullført videregående opplæring, gis en reell rett til fullføring av videregående skole".

NHO Reiseliv er positiv til forslagene i representantforslag 274 S:

Som representantene påpeker, har det blitt etablert flere ordninger som skal sikre at ingen skal gå ut på dato grunnet manglende kompetanse og for å tette evt. gap mellom næringslivets behov og arbeidstakernes kompetanse. Dette er NHO Reiseliv positiv til, og mange av våre medlemmer benytter seg av ordningene. Vi er derfor opptatt av at disse ordningene både videreføres og optimaliseres.

 

Har du spørsmål eller innspill? Spør gjerne:

  1. Ny sesong av Smak deg frem

    Tredje sesong av rekrutteringskampanjen lanseres i disse dager. NHO Reiseliv er en av initiativtakerne bak Smak deg frem, hvor målet er å vise mulighetene som ligger i utdanningsprogrammet Restaurant- og matfag.

  2. Møt Norges beste kokk og servitør

    Nils Flatmark vant NM i Kokkekunst og Magne Gaut vant NM i servitørfaget i Trondheim. NHO Reiseliv Midt-Norge delte ut 100 000 kroner til de heldige vinnerne under Menymessa 2022.

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post: