Norges beste kokke- og servitør- og resepsjonsfaglærlinger 2020

Nyhet, Jobb i reiseliv

Publisert

Bildecollage med bilder av alle vinnerne av NM i resepsjonsfag for lærlinger og ASKO Norgescup for kokk- og servitørlærlinger, som gikk av stabelen på Jåtta Videregående skole fredag 10. og lørdag 11. januar 2020.

Fra venstre: resepsjonslærlingene Siv Nordli Evensen fra Thon Hotel Opera (bronse), Daniel Sivertsen fra Hurtigruta (sølv) og Elise Frafjord Berntsen fra Thon Hotel Arena (gull). Servitør-gullvinnerne Therese Gjesti Friis og Bryan-Matthew Santos fra Oslo Militære Samfund / Brasserie France i midten, og kokk-gullvinnerne Magnus Svendsbø, Lars Erik Kristiansen (coach) og Frida Haver fra Fisketorget i Rogaland til høyre.

Therese Gjesti Friis, Bryan-Matthew Santos, Frida Haver og Magnus Svendsbø stakk av med seieren under Norgescup for kokke- og servitørlærlinger i Stavanger i helgen. Elise Frafjord Berntsen vant gull i NM i resepsjonsfag.

40 kokkelærlinger, 18 servitørlærlinger og 12 resepsjonistlærlinger kjempet om edelt metall i helgens Norgescup i Stavanger. De årlige mesterskapene for lærlinger startet med semifinaler på Jåtta videregående skole fredag 10. januar, og ble avsluttet med høytidelig premieutdeling på Scandic Stavanger Forus Hotel lørdag kveld.

NHO Reiseliv er stolt sponsor av konkurransene, og politisk rådgiver for utdanning og kompetanse, Ingrid Gauden, var på plass under konkurransen. 

#205

– Jeg er imponert over nivået lærlingene i kokk-, servitør- og resepsjonsfaget leverer på, forteller NHO Reiselivs politiske rådgiver innen utdanning og kompetanse, Ingrid Gauden.

– Det har vært en utrolig inspirerende helg, og jeg er imponert over nivået lærlingene i kokk-, servitør- og resepsjonsfaget leverer på. Dette er virkelig ettertraktede ungdommer, og det skal bli spennende å følge dem videre inn i arbeidslivet, forteller Gauden.

Fisketorgets kokkelærlinger til topps

Seks kokkelag gikk videre til finalen som gikk av stabelen lørdag 11. januar, men ingen trakterte råvarene bedre enn kokkelærlingene Frida Haver og Magnus Svendsbø fra Fisketorget i Rogaland under Asko Servering Norgescup 2020 for kokker.

De to lærlingene fra Fisketorget i Stavanger, med Lars Erik Kristiansen som lagleder, gikk inn til topps i konkurransen foran sølvvinnerne Simen Johansen og Martine Espeland fra Statholdergaarden i Oslo. Bronsen gikk til Michael Nedberg Skretting og Mariell Olsen Pal fra Colorline.

Vegansk forrett og filetering

Kokkelærlingenes finaleoppgave var å tilberede en tre-retters middag bestående av en vegansk forrett med selleri, Gryr vegetarisk fløte og soppkraft som satte råvarer. Hovedretten måtte bestå av kveite, dill, regnbuegulrot, tomater, risottoris, alpeost og kalvefond, mens desserten skulle inkludere Valhrona-skjokolade, bringebær og ferskenpuré.

I tillegg til å planlegge og tilberede menyen, måtte kokkelærlingene også demonstrere filetering av Sterling kveite foran dommerpanelet.

Oslo Militære Samfund og Brasserie France serverte til gull

Det var også seks servitørlag i finalen for servitørlærlinger i helgen. Disse fikk i oppgave å servere rettene fra et av kokkelagene, samt å velge, presentere og servere passende viner til disse. I tillegg måtte lagene sablere champagne og servere og flambere en pre-dessert foran dommerne. Servitørene skulle også lage en egen drink.

Gullet i Asko Servering Norgescup 2020 gikk til Therese Gjesti Friis og Bryan-Matthew Santos fra Oslo Militære Samfund/Brasserie France i Oslo. 

Thon Hotel Arena har Norges beste resepsjonslærling 

Norgesmesterskapet for lærlinger i resepsjonsfaget gikk av stabelen samme helg. Her var 12 kandidater kvalifisert, og i motsetning til kokke- og servitørlærlingene, så konkurrerte resepsjonistene individuelt. 

I tillegg til å levere en skriftlig teorioppgave for å vise kunnskap om faglige spørsmål i resepsjonen og om hotellet, måtte resepsjonistene gjennom en rekke praktiske oppgaver og rollespill for å demonstrere god gjestebehandling og service, korrekt intern informasjon ved innsjekk, concierge-oppgaver og service. 

Gullet i NM i resepsjonsfag gikk til Elise Frafjord Berntsen, som nå kan kalle seg Norges beste resepsjonistlærling. Hun jobber til daglig ved Thon Hotel Arena på Lillestrøm. 

Nordisk mesterskap neste

Vinnerne av Asko Servering Norgescup for kokke- og servitørlærlinger skal representere Norge i det nordiske mesterskapet for kokk- og servitørlærlinger på Norsk Restaurantskole i Oslo 24. og 25. april. Du kan følge dem, og de andre nordiske deltakerne på Facebooksiden til Nordic Championship for Cook- and Waiter Apprentices her. 

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: